نقش آمریکا در وقوع همه گیری کرونا در کشور: نقدی به سخنان فرمانده محترم سپاه
چند روز قبل ترامپ در واکنش به بحران کرونا در آمریکا و معضل کمبود امکانات برای انجام تستهای آزمایشگاهی جملاتی گفت که واکنش اصحاب رسانه و شبکههای اجتماعی آن کشور را برانگیخت وی بیان کرد:
"دولت اوباما تصمیمی در خصوص تستهای آزمایشگاهی گرفته بود که برای آنچه ما در حال انجامش هستیم مضر بود.
بنابراین چند روز قبل ضمن لغو آن تصمیم روشی را جایگزین کردیم تا تستها به شکلی دقیقتر و سریعتر انجام پذیرند."
در خلال اپیدمی کرونا در کشور، هفته پیش فرمانده محترم سپاه پاسداران ضمن بیان آنکه در حال حاضر درگیر یک نبرد بیولوژیک هستیم گفت:
"امروز هم حتی در مبارزه با این ویروس که ممکن است محصول تهاجم بیولوژیکی آمریکا باشد که در ابتدا به چین و سپس به ایران و سایر نقاط دنیا شیوع پیدا کرده، پیروز خواهیم شد."
بنا به دلایل زیر اعتقاد دارم که اپیدمی کرونا نمیتواند محصول تهاجم بیولوژیک آمریکاییها باشد:
دانشمندان کشورهای مختلف از جمله چین که تاکنون بیشترین آسیب را از این بیماری دیده است با استفاده از آنالیز ژنوم عامل بیماریزا ضمن انتشار مقالات پژوهشی در مجلات معتبر صراحتاً نشان دادهاند که این ویروس از طبیعت وحشی نشأت گرفته و نمیتواند در آزمایشگاههای تحقیقاتی تولید شده باشد.
آنها ذکر کردهاند که اگر چه نمیتوان منشأ طبیعی این ویروس را به طور قطعی مشخص نمود اما در حال حاضر محتملترین منبع آلودگی خفاش است.
علاوه بر این، چند روز قبل 27 تن از محققان اروپایی و آمریکایی در نامهای که در مجله وزین Lancet به چاپ رسیده است عنوان کردند که :
"روند سریع، شفاف و قابل دسترسی اطلاعات در این همهگیری هماکنون با شایعات و اطلاعات غلطی در خصوص منشأ این بیماری مورد تهدید واقع شده است.
ما همگی قویاً تئوریهای توطئه در خصوص منشأ غیرطبیعی بیماری کرونا را محکوم میکنیم."
همچنین، اخیراً رؤسای سه فرهنگستان علوم، پزشکی و مهندسی آمریکا که نهادهایی کاملاً مستقل بوده و به دولت آمریکا و هیچ نهاد دیگری در آن کشور وابسته نیستند طی نامه مشترکی خاستگاه خفاشی عامل بیماریزا را محتملترین فرضیه بیان کردهاند.
از سوی دیگر، در روزهای اخیر شاهد انتقادات فراوانی بر نحوه عملکرد دولت آمریکا در خصوص نحوه مدیریت این بیماری بودهایم.
در شرایطی که تعداد بیماران و تلفات ناشی از کرونا در آمریکا رو به تزاید است، تاکنون چند تن از وزرای کابینه به مجلس دعوت شده و به سختی مورد بازخواست واقع شدهاند تا جایی که بعضاً ضمن اعتراف به وجود برخی کمبودها در سطح کشور پذیرفتهاند که دولت آمادگی کامل را در شرایط فعلی برای مواجهه با این معضل ندارد.
همچنین فرافکنی و عدم پاسخگویی مناسب شخص رئیس جمهور به سؤالات معترضان، بازتاب تمسخرآمیزی در سطح اجتماعی یافته به گونهای که برخی کارشناسان معتقدند که کرونا میتواند عاملی برای شکست جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری در ماههای آتی شود.
بدین ترتیب اگر چه دشمنی دولت آمریکا بر عموم ایرانیان پوشیده نیست اما نمیتوان پذیرفت که آنها آغاز کننده بحرانی باشند که خود از آن لطمه بخورند.
در مجموع، با توجه به شواهد علمی غیر قابل انکار موجود، اجماع جهانی صاحب نظران و آسیبپذیری وجهه انتخاباتی دولت ترامپ، نمیتوان فرضیه تهاجم بیولوژیک آمریکا به وسیله ویروس کرونا را پذیرفت.
- ۹۸/۱۲/۱۷